Seleccionar pàgina

Baldanes farcides de pop, sobre patata confitada

Baldanes farcides de pop, sobre patata confitada

 

Ingredients per a 6 tapes:

 

6 Baldanes
2 Potes de pop.
2 Patates mitjanes o 1 gran.

 

Elaboració:

 

Refredem les Baldanes una estona al congelador perquè estiguin ben fredes però sense arribar a congelar. Això es recomana pel procés que realitzarem posteriorment.
Posem oli en una paella i posem la patata, tallada en llesques d’entre 0,6 i 0,8 cm. aproximadament.
Afegim unes dents d’all. Han de quedar completament tapades.
Portem aquest oli a uns 70 º (jo m’he ajudat d’un termòmetre) i les mantenim, controlant la temperatura, durant uns 35 o 40 minuts més o menys, fins que punxant amb compte amb la punta d’un ganivet veiem que estan toves. Arribat al punt de cuinat, les retirem i reservem sobre paper de cuina per eliminar l’excés d’oli.
Tallem les Baldanes en dues meitats, menyspreant les dues puntes per tenir un tall pla. Amb l’ajuda d’un sacacorazones dels que fem servir per a la fruita traiem la part central de les Baldanes. Ens quedarà una mena de canal buit al llarg de les Baldanes.
Embotim la pota de pop-hi, buscant que ens quedi el més compacte possible. Si veiem que està encara freda, en cas contrari la tornaríem a posar a la nevera durant una estona, vam partir les dues meitats en trossos de 2 o 3 cm. Retallem el possible excés de pop en els extrems i traiem amb cura la pell tallant amb cura ajudant-nos d’un ganivet afilat, encara que això últim anirà a gustos.
Passem els trossos farcits per la planxa perquè prenguin color. Només ens queda muntar la tapa.
Sobre una llesca de patata espolsem una mica de pebre vermell fumat o dolç juntament amb una mica de sal (unes escates de sal Maldon serien fantàstiques) i col·locarem sobre les nostres Baldanes amb pop.
Una altra versió de muntatge seria amb un xampinyó, també a la planxa, entre la patata i les Baldanes.
Això és tot, espero que us agradi.

Recordeu que els receptes els podeu fer amb baldanes d’arròs o amb baldanes de ceba segons us vingui de gust.

Bon profit i millors baldanes !!