Seleccionar pàgina

Caneló d'espinacs amb Baldanes i melmelada de ceba

Caneló d’espinacs amb Baldanes i melmelada de ceba

 

Si servim un Caneló d’espinacs amb Baldanes i melmelada de ceba com el que veieu sobre aquestes línies, pot ser un contundent primer plat que s’acompanyarà molt bé amb uns brots d’enciam en amanida, tot i que també hi ha l’opció de servir-com a plat principal. Com veureu, hem elaborat els canelons amb plaques de pasta de lasanya en lloc de la especialment indicada per als canelons, amb aquesta aconseguim una peça de major longitud resultant més elegant per servir només un.

Aquest Caneló d’espinacs amb Baldanes també es pot fer amb la pasta de canelons tradicional i servir la quantitat que normalment us agradi oferir als vostres comensals. Si els agrada la Baldanes i els contrastos de sabor, els encantarà aquest plat que resulta molt sucós i agradable al paladar.

 

Ingredients de la recepta de Caneló d’espinacs amb Baldanes i melmelada de ceba

 

4 Plaques de lasanya d’espinacs
5 Baldanes d’arroç
180 grams de melmelada de ceba al Pedro Ximénez
Ametlles marcona
Xile picat (opcional)
Oli d’oliva del terreno
Sal.

Per a la salsa de formatge

125 grams de nata per cuinar
80 grams de formatge semicurat (o al gust, que funda bé)
Un rajolí de llet (per ajustar la consistència de la salsa si fos necessari)
2 c / s de pols de ceps
Pebre negre
Orenga fresc
Sal.

 

Elaboraciò de la recepta de Caneló d’espinacs amb Baldanes i melmelada de ceba

 

En una olla amb abundant aigua salada, cou les plaques de lasanya fins que estiguin al dente, no les facis en excés. A l’retirar-les, úntales amb oli d’oliva del terreno i les deixes a la taula de treball.

Pela les Baldanes i esmicolales, posa una paella a escalfar i sofregeix les Baldanes amb la melmelada de ceba barrejant bé. Quan estigui feta, retira-la del foc i escórrer l’excés de greix.

Caneló d’espinacs amb Baldanes i melmelada de ceba

Per fer la salsa de formatge, posa en un pot la nata i el formatge ratllat fi, escalfa lentament i movent de tant en tant, afegeix la pols de ceps i una mica de pebre negre acabat de moldre, segons el punt de sal del formatge triat , pot ser necessari afegir una mica de sal. Una vegada que obtinguis una salsa de formatge cremosa, que pots rectificar amb un rajolí de llet si queda molt densa, reserva en calent.

Reparteix la farsa de Baldanes i melmelada de ceba en les plaques de lasanya en sentit longitudinal, així obtindràs un caneló més llarg. Enrotlla per tancar i procedeix a emplatar.

Emplatat

Serveix en un plat allargat el caneló d’espinacs amb Baldanes i melmelada de ceba, nápal amb la salsa de formatge i reparteix les ametlles, les fulles d’alfàbrega i si ho desitjes, una mica de Xile que aportarà color i un punt picant.

 

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!