Seleccionar pàgina

Carxofes farcides de Baldanes i gratinades amb formatge mozzarella

Carxofes farcides de Baldanes i gratinades amb formatge mozzarella

 

Les carxofes són una de les meves hortalisses preferides, i sempre que les trobo al mercat, i estan fresques, tracte de comprar-les per fer diferents plats.
Aquest cop es va acudir canviar el farciment que els poso habitualment per un de més consistent i substanciós.

El resultat va ser un plat increïblement deliciós, clar que us han d’agradar les carxofes i les Baldanes. molt ric i ideal per a aquests dies de fred i pluja. La mozzarella gratinada li dóna un acabat molt adequat al plat.

 

Ingredients (3 persones) de la recepta de Carxofes farcides de Baldanes i gratinades amb formatge mozzarella

 

6 Carxofes mitjanes fresques
100 Grams Bacon fumat en talls
6 Grans d’all
4 Baldanes de ceba
1 Bola formatge mozzarella
½ Llimona gran
Sal
Pebre
Nou moscada
Orenga sec
Oli d’oliva del terreno

 

Elaboraciò de la recepta de Carxofes farcides de Baldanes i gratinades amb formatge mozzarella

 

Treu les fulles exteriors i més dures de les carxofes i la cua.

Amb un ganivet afilat tallar les puntes de la resta de les fulles i anar posant-les

en una olla amb abundant aigua salada i el suc de llimona.

Coure uns 20 minuts o fins que les fulles exteriors estiguin tendres. Posar en un colador cap per avall i deixar-les escórrer bé.

Picar els alls molt petits i el bacó a dauets, també petits.

Posar un rajoli d’oli d’oliva del terreno en una paella i fer un sofregit fins que el bacó estigui cruixent i l’all daurat.

Treure la pell de la Baldanes i trossejar.

Posar les carxofes en una font de forn oli d’oliva del terrenoada i enfonsar el centre de manera que quedi un buit per al farciment.

Distribuir el sofregit ia sobre la Baldanes.

Cobrir amb el formatge i portar a forn a 200 º C durant uns 20 minuts.

Servir acompanyades d’una amanida.

 

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!