Seleccionar pàgina

Faves a la catalana amb Baldanes

Faves a la catalana amb Baldanes

 

Les faves a la catalana són un d’aquests plats que respira tradició. Un guisat els orígens parace que es remunten fins a l’època medieval i que s’ha sabut mantenir fins als nostres dies per ser una recepta apetitosa i completa. Aquest ric plat de cassola que et presentem avui aquesta fet amb productes de la terra i de qualitat com la cansalada de porc, les baldanes d’arròs, les baldanes de ceba, la menta i el moscatell.

Encara que com tot bon guisat necessita el seu temps, és una recepta amb la qual gaudireu tota la família i, que si feu de més, és perfecta ja que guanya en sabor d’un dia per l’altre. Atreveix-te a provar-la i aprofita totes les propietats d’aquest llegum rica en vitamines i sals minerals.
Recepta fàcil de Faves a la catalana amb Baldanes, un aperitiu perfecte per sorprendre els teus convidats.

 

Ingredients de la recepta de Faves a la catalana amb Baldanes:

 

400 Grms. de faves fresques
200 Grms. de cansalada de porc
2 Baldanes d’Arròs
2 Baldanes de Ceba
1 Litre de Brou de Verdures
4 fulles de menta
1 Raig d’oli d’oliva del terreno
1 gotet de moscatell
1/2 pot de tomàquet fregit
1 mica de pebre
1 branca de canyella
1 mica de sal
1 gra d’all
2 cebes

 

Elaboraciò de la recepta de Faves a la catalana amb Baldanes:.

 

Pela i lamina els alls, i posa’ls a daurar en una cassola amb un raig d’oli d’oliva.

Afegeix les cebes tallades a tires fines i deixa que prenguin color.

A continuació, afegeix la cansalada tallada a dauets perquè es dauri i finalment el Tomàquet Fregit.

Possa les faves a la cassola, mullales amb el moscatell i deixa que aquest s’evapori.

S’aboca a la cassola el Caldo de Verdures, les Baldanes tallades a trossos, tant les baldanes de ceba com les baldanes d’arroç, les fulles de menta i la branca de canyella. Salpebra al teu gust.

Deixa coure el conjunt uns 40 min, fins que les faves estiguin tendres.

El plat ha de quedar una mica caldós. Quan hagis servit als comensals, decora amb unes fulles de menta per sobre.

 

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!