Seleccionar pàgina

Ou escalfat amb Baldanes i Pebrots

Ou escalfat amb Baldanes i Pebrots

 

Ou escalfat amb lleixes i pebrots, una deliciosa proposta la que ens presenta Karlos Arguiñano en la qual es barregen els sabors de l’ou, les baldanes i el pebrot del piquillo.

 

Ingredients:

 

4 Ous
4 Baldanes d’arròs
16 Pebrots del piquillo
4 Llesques de pa de motlle
Aigua
Vinagre
Oli verge extra del terreno
Sal
Sucre
Julivert

 

Elaboració:

 

Talla els pebrots en juliana fina i posa’ls a sofregir en una paella amb un raig d’oli.
Condimentar amb sal i sucre i deixa que es cuinin a foc suau durant 10-15 minuts.
Fes un quadrat en els pans de motlle amb l’ajuda d’un tallapastes.
Fregeix el buit i el quadrat del pa en una paella amb oli ben calent.
Retira a un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’excés d’oli.
Retira la pell de les baldanes, talla en rodanxes de diferent altura i posa-les a fregir en una paella amb oli i deixa que es cuinin a foc moderat fins que estiguin ben daurats.
Prepara una cassola ampla amb aigua bullint (no a borbolls) i un rajolí de vinagre, trenca els ous i deixa que es escalfen durant 4 minuts.
Col·loca un ou al centre d’un plat, col·loca al costat el rectangle de pa fregit i omple els buits amb les tires de pebrot. Posa les baldanes fregides a l’altra banda i decora el plat amb els quadrats de pa fregit i una fulla de julivert.

 

Consell:

 

Quan vulguis saber si un ou és fresc abans de cascarlo, col·loca-ho en un got ple d’aigua, si l’ou flota està dolent, en canvi si aquest es queda en el fons, endavant, pots usar-lo.

 

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!