Seleccionar pàgina

Ous amb patata i Baldanes

Ous amb patata i Baldanes

 

Ingredients – Per a 4 persones:

 

4 ous
3 patates
1 ceba
1 pebrot verd
4 Baldanes
4 pebrots del piquillo
4 grans d’all
aigua
oli d’oliva del terreno
sal
pebre negre
julivert (per decorar)

Elaboració

 

Pela i lamina 2 grans d’all i daura’ls en una paella amb abundant oli calent. Pela i pica la ceba i el pebrot verd i afegeix-los a la paella.
Pela i talla les patates a rodanxes, agrega-les a la paella i deixa que es freda el conjunt durant 15-20 minuts. Assaona. Escórrer les patates i reserva-les.
Reserva l’oli en un bol.
Pela i pica els altres dos grans d’all i daura’ls en una paella amb un rajolí de l’oli reservat.
Trosseja els pebrots del piquillo, afegeix-los a la paella i deixa que es cuinin.
Treu la pell a les Baldanes , trocéijales i incorpora-les a la paella.
Barreja-ho bé amb una forquilla perquè es desfacin les Baldanes .
Cuina-ho fins que les Baldanes estiguin ben dauradetes.
Per escalfar els ous, posa en una cassola abundant aigua i quan estigui a punt de bullir, trenca i afegeix els ous.
Assaona i deixa coure durant 3-4 minuts a foc mínim. Escorre i retira els ous a una font. Reserva.
Posa un cèrcol o motlle al centre del plat i cobreix la base amb una capa de patates, (pressiona una mica amb ajuda d’una cullera).
Afegeix una capa de les Baldanes amb els pebrots (pressiona).
Acaba amb una altra capa de patates, pressiona i desemmotlla.
Col·loca a sobre un ou escalfat, s’empolvora amb pebre negre i fes un tall en el rovell.
Decora amb una fulla de julivert.

Consell

 

El julivert es pot congelar, però un cop descongelat, igual que qualsevol aliment, no pot tornar a ser congelat. Per aquesta raó, es recomana fer el procediment en paquets petits i així anar traient-los d’un en un.
És un plat d’alt contingut calòric no recomanable per a les persones obeses i amb colesterol.
El primer plat d’aquest sopar per a compensar aquest excés de greix podria ser un puré depuratiu a força de carbassa, carbassó, porro, ceba i all fet amb la mínima quantitat d’oli o bé una amanida de pinya ja que aquesta fruita conté substàncies que ens ajuden a millorar la digestió.
Recordeu que al dia hem de realitzar 4-5 menjars, tots.
Els menjars s’han de prendre a hores fixes: Fraccionant la dieta en 4-5 preses evitarem pica-pica d’escàs valor nutricional i hipercalòrics prevenint així, un estat de malnutrició i obesitat.
També se sap que hi ha un major consum metabòlic fent diverses ingestes diàries. I tenim un millor aprofitament dels aliments que ingerim,
L’esmorzar ha d’aportar el 25% del total de les calories diària, realitzant-se en una o dues preses. Important: que els nens no vagin a l’escola sense esmorzar.
El menjar ha de representar el 30% del total de les calories diàries.
Cada vegada es dóna més importància al berenar, el 15% del total de les calories, per prevenir l’obesitat. Si vam berenar adequadament evitarem el descontrol que en moltes persones existeix a l’hora de sopar.
El sopar ha de representar el 30%. Aquest sopar dependrà del que hem menjat durant el dia, subministrant allò que probablement ha faltat: verdura, fruita i làctics.

Recordeu que els receptes els podeu fer amb baldanes d’arròs o amb baldanes de ceba segons us vingui de gust.

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!