Seleccionar pàgina

Ous Escocesos amb Baldanes de Ceba i Baldanes d'Arroç

Ous Escocesos amb Baldanes de Ceba i Baldanes d’Arroç

 

Els ous escocesos són tot un clàssic de la cuina britànica, perquè curiosament i malgrat el nom de la recepta, el seu origen no està a Escòcia sinó Londres. Una botiga de Piccadilly anomenada Fortnum & Mason va inventar aquesta preparació en 1783. Solen prendre en fred formant part d’una amanida i es poden trobar pre cuinats en grans superfícies del Regne Unit amb una qualitat molt dolenta i no hi ha qui se les mengi. La recepta consisteix a coure un ou i recobrir-lo de carn de salsitxa picada especiada, per finalment arrebossar en pa ratllat i ou i fregir en oli molt calent.

Ous Escocesos amb Baldanes de Ceba i Baldanes d’Arroç

Jo he fet la meva versió dels ous escocesos utilitzant baldanes de ceba i baldanes d’arròs, a més he barrejat la farina amb ras el hanout per donar-li un toc especiat que m’encanta. No cal dir que tant els baldanes de ceba, com els baldanes d’arròs, han de ser de les terres de l’Ebre, ja que aquest és el gust de baldanes que recordo des de sempre i la qualitat d’aquestes baldanes per a mi és immillorable. Recepta fàcil de Ous escocesos amb Baldanes, un aperitiu perfecte per sorprendre els teus convidats.

 

Ingredients de la recepta de Ous Escocesos amb Baldanes de Ceba i Baldanes d’Arroç:

 

4 Ous
2 Baldanes de Ceba
2 Baldanes d’Arròs
Farina de Cigróns
1 Ou per l’arrebossat
2 cullerades de ras el hanout
Pebre negre mòlt
Sal
Pa ratllat
Oli d’oliva del terreno

 

Elaboraciò de la recepta de Ous Escocesos amb Baldanes de Ceba i Baldanes d’Arroç:.

 

Comencem amb la preparació dels ous Escocesos, coent els ous en aigua bullint durant 7 minuts. Transcorregut aquest temps frenem la cocció dels ous en aigua freda. Deixem que es refredin i els pelem.

Obrim les Baldanes de ceba i les Baldanes d’arròs fent un tall a la pell que les recobreix les barregem i estenem el farcit sobre un plat o paper transparent.

Afegim unes gotes de tabasco (només si t’agrada el picant), ens mullarem les mans amb aigua perquè no s’enganxin les Baldanes i cobrim els ous amb el farcit de les Baldanes de Ceba i les Baldanes d’Arroç.

Barregem el ras el hanout amb la farina de cigrons per donar-li un toc diferent als ous escocesos, batem l’ou, passem els ous recoberts per la barreja de les Baldanes d’arròs i Baldanes de Ceba per la farina de cigrons, posteriorment per l’ou batut i finalment arrebossem amb pa ratllat.

Finalment fregim els ous en oli d’oliva del terreny molt calent i traiem l’excés d’oli amb paper de cuina.

Servim els ous escocesos amb Baldanes de Ceba i Badanes d’Arroç acompanyats d’una petita amanida.

 

La clau

 

Les mans han d’estar humides per poder treballar bé i cobrir la bola amb la barreja de Baldanes de ceba i baldanes d’arròs.

La farina de cigró li dóna un punt extra cruixent als ous escocesos i el ras el hanout un toc molt especial.

És imprescindible utilitzar Baldanes d’arròs i Baldanes de Ceba de les terres de l’Ebre, són les millors i de millor qualitat.

 

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!