Seleccionar pàgina

Paquetets cruixents de Baldanes i poma

Paquetets cruixents de Baldanes i poma

 

Avui us portem una tapa o aperitiu senzill de realitzar, però amb un sabor que contrasta el dolç de la poma amb el salat de les baldanes, tot embolicat en una daurada pasta tall, ideal per menjar amb els dits en un parell de mossegades: paquetets cruixents de baldanes i poma.
La pasta fil (o Philo) són unes làmines molt fines d’una massa feta amb farina, aigua i unes gotes d’oli, que un cop fregida o torrada al forn, adquireix una textura molt cruixent. És bastant complicat elaborar-la a casa, sobretot el procés d’estirat, però podem trobar les làmines ja fetes en la majoria de grans superfícies. Vénen en paquets d’entre 10 i 20 làmines i són molt fàcils de treballar sempre que tinguem certes precaucions: anar traient les fulles un a una del frigorífic, manipular-les amb cura i no acostar-les a una font de calor. Per enganxar-les al doblegar-les, es poden pintar lleugerament amb mantega fosa.
Per al farciment utilitzarem Baldanes, que amb el seu sabor, resultarà tota una sorpresa al mossegar el paquetet cruixent. L’acompanyem amb una espècie de compota de poma, per aconseguir un contrast molt agradable dolç-salat i de textures. Es tracta d’una presentació diferent per a una combinació de sabors que tenia ganes de provar i que us mostràvem fa un temps.

 

Ingredients:

 

Baldanes
1 ceba petita
1 cullerada de pinyons
2 pomes Golden
1/2 Paquet de làmines de pasta Tall
Mantega
Oli d’oliva.

 

Elaboraciò

 

El primer que hem de fer és la compota, ja que és el que més temps tarda. Pelem i despepitem les pomes i les tallem a dauets petits. En un pot amb un raig d’oli, les cuinem a foc lent, tapades, uns 20 minuts, tenint cura que no es cremi, fins que estiguin ben toves. Podem anar trencant els trossos més grans amb una cullera de fusta.
Mentre es fa la poma, piquem la ceba i la tirem a una paella amb un raig d’oli. Quan estigui tova, afegim els pinyons i els donem unes voltes fins que agafin color. Llavors incorporem les Baldanes sense pell i esmollades. L’anem esmicolant amb ajuda d’una cullera de fusta i la saltegem uns 4 minuts, fins que s’hagi cuinat tota per igual. Reservem i deixem temperar.
Preescalfem el forn a 180º.
Això es tot.

Recordeu que els receptes els podeu fer amb baldanes d’arròs o amb baldanes de ceba segons us vingui de gust.

Això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!