Seleccionar pàgina

Pastís de Baldanes

Pastís de Baldanes

 

Recepta fàcil de teules de pastís de Baldanes és una altra forma de menjar les nostres meravelloses Baldanes, queden molt més suaus i lleugeres ja que la nata i els ous suavitzen el gust intens de les Baldanes. És un aperitiu perfecte per omplir una taula per Nadal, surt molt econòmic, és molt vistós i ademés esta bonissim, et permet posar un plat genial a un preu fantàstic, serveix per equilibrar pressupostos. Un altre avantatge és que el “has de” preparar el dia anterior perquè estigui òptim, per menjar-ho, és molt fàcil de cuinar i amb prou feines porta ingredients.

Jo ho he cuinat en motlles petits, m’ha quedat una barra de deu cm. de llarg per quatre d’alt, que permet fer unes racions adequades per convertir aquest pastís en una tapa exquisida.

Els acompanyaments els deixo a la teva imaginació, jo vaig a posar algun:

– Amb asadillo de pebrots vermells

– Amb asadillo de pebrots vermells i maionesa de mango

– Amb sharoni (si no tens sharoni, el pots substituir per caqui o mango) i vinagreta de bitxo, una barreja explosiva de dolç i picant.

Però tu adapta’l al teu gust, pels adobs i els ingredients que més et vinguin de gust, et quedarà genial i després m’ho expliques per favor!

 

Ingredients ( 4 persones) de la recepta de pastís de Baldanes:

 

2 Baldanes d’arròs
2 Ous
150 Ml. de Nata liquida
Oli d’oliva del terreno
Cebollí
Escames de sal
Tomàquets cherry
Magrana per decorar.

 

Acompanyament de pebrots:

 

Pebrot vermell
Oli de Oliva del terreno
All
Sal

 

Acompanyament de sharoni:

 

½ Sharoni
10 Xilis de arbre molt vermells
1 Pebrot verd italià
Oli d’oliva del terreno
Vinagre de sidra
Sal.

 

Maionesa de mango:

 

Oli d’oliva del terreno
1 C/c de coriandre en pols
Sal
Pebre
El suc de mitja llimona
100 gr. de mango

 

Elaboraciò de Pastìs de Baldanes:.

 

Treurem la pell de les Baldanes i les esmicolarem, li afegim la nata i barregem molt bé.

A continuació li afegim els ous sencers i els anem incorporant, no importa que no ens quedin ben barrejats, si queda alguna beta de clara sense barrejar desprès ens quedarà blanca al pastís i resultés molt mona.

Untem el motlle que anem a utilitzar amb mantega perquè no s’enganxi el pastís al desmotllar i li afegim la farsa de Baldanes.
Ho tapem amb paper film i després amb alumini i ho posem al forn preescalfat a 180 º al bany maria.
El temps per mirar dependrà de la mida del motlle, però per a major tranquil·litat als 20/25 minuts l’obres i punxes amb el bastonet de broqueta, si surt net ja està llest. A més es nota, canvia el color i creix bastant.

 

Acompanyament de pebrots:

 

Rostim els pebrots, els pelem. Piquem l’all en cubs minis. En una paella posem oli d’oliva, quan estigui calent incorporem els alls, deixem daurar.
Afegim els pebrots pelats tallats en tires, salem i portem a ebullició, tapem i baixem el foc al mínim i deixem cuinar a foc lent. S’han de reduir a la meitat.

 

Acompanyament de sharoni:

 

pelem els sharoni i el tallem a làmines i després aquestes per la meitat. Aportaran dolçor a la sal de les Baldanes i picant de la vinagreta.

 

Vinagreta de bitxo:

 

Obrim els xilis, els despepitem i els traiem les venes i les llavors, tallem a rodanxes molt fines, piquem molt petit el pebrot verd.
Ajuntem en un pot que puguem tancar el pebrot i els bitxos, els afegim dues mesures d’oli i una de vinagre de sidra, salem i tapem.
Agitem com si fos una coctelera, emulsionant tots els ingredients.
Deixem reposar mínim una hora. I ja està a punt per menjar

 

Maionesa de mango:

 

Anem a fer aquesta maionesa com la d’ou, pelem i tallem seguint la fibra el mango, en utilitzarem mig. Posem al vas de la batedora l’oli i el mango, el coriandre en pols, la sal i el pebre, batem fins que emulsioni, quan ja estigui a punt hi incorporem poc a poc el suc de llimona a gust dels comensals, ha de quedar amb la textura d’una maionesa normal.

 

PRESENTACIÓ:

 

Deixem refredar a la nevera unes quantes hores (és millor preparar-lo amb antelació). Quan estigui llest, desmotllem i tallem a trossos no molt grans, els col·loquem en plats individuals o en una font i li col·loquem els acompanyaments per sobre.

Recordeu que els receptes els podeu Fer amb baldanes d’arròs o amb baldanes de ceba segons us vingui de gust

 

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!