Seleccionar pàgina

Rigatonis farcits de Baldanes d'Arròs

Rigatonis farcits de Baldanes d’Arròs

 

Rigatoni farcits amb Baldanes d’arroç, una recepta per aprofitar les sobres d’una Olla Barrejada

Recordo de la meva infantesa, per aquestes dates, que ens reuníem tota la família a casa de l’àvia per fer la tradicional matança del porc.

De totes les coses que passaven al llarg d’aquest gran dia, el que més em cridava l’atenció era veure la meva àvia com recollia la sang de l’animal i la removia amb la mà perquè aquesta no es quallés i servís per elaborar unes Baldanes de les quals, cinquanta anys més tard ho segueixo recordant.

Encara que si de Baldanes parlem, al mercat podem trobar gran quantitat d’empreses dedicades a l’elaboració d’aquest producte tan tradicional de la gastronomia de les tierrras de l’Ebre, té a la província de Tarragona, el seu epicentre particular.

Nosaltres, que som molt tradicionals per a moltes coses, ens agrada incloure la Baldanes en la carn d’olla. I com sempre procurem fer de més, podem preparar moltes altres elaboracions partint de les sobres de l’olla Barrejada, com és el cas d’aquests Rigatoni farcits amb Baldanes.

Ingredients per la recepta de Rigatonis farcits de Baldanes d’Arròs

 

28 Rigatonis
300 Grms de Cigrons cuits
100 ml de brou de carn d’olla
250 Grms.de Nata 35% M.G.
6 Baldanes
1 Porro fi (només la part blanca)
1 Culleradeta de mantega
Alfàbrega fresca
8 Cols de Brussel·les
Sal
Nou moscada
Oli d’oliva del terreno

 

Elaboraciò de la recepta de Rigatonis farcits de Baldanes d’Arròs

 

Posem abundant aigua amb sal i un fil d’oli d’oliva del terreno de gira-sol a coure.

Pel que comença a bullir, netegem les cols.

Un cop arrencada l’aigua el bull, afegim els rigatonis i les cols de Brussel·les.

Tapem la cassola, deixem coure tres minuts a foc lent i apaguem.

Procurant deixar la cassola sobre la calor residual, si tens vitroceràmica. Si no disposes d’aquest electrodomèstic, deixes coure a foc lent altres cinc minuts i deixes temperar els rigatonis i les cols al seu interior.

Pel que couen els rigatonis, piquem finament el porro i tirem en un
cassó amb la mantega. Quan aquest blanquinós afegim la Baldanes, a la qual haurem traiem la pell i esmicolat amb anterioritat.

Afegim 150 ml de nata i una mica de sal i nou moscada, remenem suaument.

Deixem fer durant 7 minuts a foc lent. Retirem del foc i deixem temperar.

En un altre cassó escalfem els cigrons amb el brou. Triturem finament, hi afegim la nata i barregem. Rectifiquem el punt de sal. Posem a escalfar a foc molt lent.

Traiem i escorrem els rigatonis. Omplim amb la Baldanes.

Trobem unes cullerades de la crema de cigrons en quatre plats fondos.

Col·loquem 7 rigatonis farcits de Baldanes sobre la crema de cadascun dels plats. I dos cols de Brussel·les

Salsegem de nou amb una mica més de la crema de cigrons. I adornem amb unes fulles d’alfàbrega fresca.

Servim i degustem aquests deliciosos Rigatoni amb Baldanes.

 

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!