Seleccionar pàgina

San Jacobos de Baldanes

San Jacobos de Baldanes

 

Recepta fàcil de San Jacobos de Baldanes, un plat perfecte per sorprendre els teus convidats.

 

Ingredients San Jacobos de Baldanes:

 

6 Baldanes d’arròs
10 Pebrots del Piquillo
1 Poma Golden
1 Grapat de Pinyons

Per a la beixamel:

50 gr de mantega
40 gr d’Oli d’Oliva Verge Extra
80 gr de farina
700 ml de llet Semidesnatada
sal
Nou Moscada (Pots prescindir-ne si no la tens)
pebre

Per Arrebossar i fer els fregits;

farina
pa ratllat
2 ous Mitjans

 

Elaboraciò de la recepta de San Jacobos de Baldanes:.

 

Li traiem la pell a les Baldanes i les esmicolem.

En una paella saltegem la poma amb els pinyons, i després li afegim les Baldanes esmicolades. ho fregim un parell de minuts i ho col·loquem en paper absorbent per treure l’excés de greix.

Fem la beixamel, posant primer la mantega, quan estigui fosa hi afegim l’Oli d’Oliva del terreno, i deixem que s’integrin.

Posem la farina, tot això a foc baix, i ho integrem amb la mantega i l’oli. Hem de deixar que es faci la farina, així que tenir paciència abans d’afegir la llet.

Passats uns minuts, afegirem la llet, a poc a poc, que ha d’estar calenta perquè no se’ns formin grumolls.

Sobretot al principi, posem una mica de llet, la integrem amb la massa que tenim, i tornem a afegirne, així fins que al final ens quedi una beixamel llisa i sense grumolls.

Li posem sal, pebre i nou moscada al gust.

Embadurnarem lleugerament un recipient quadrat amb oli, i estenem la meitat de la beixamel allisant-la una mica.

A sobre, posem la preparació que hem fet amb les baldanes, poma i pinyons. Hi ho estenem cobrint tota la superfície.

Fem una altra capa amb els pebrots del piquillo oberts, i cobrim completament amb la resta de la beixamel, sense que es vegi res, intentant deixar la superfície el més llisa possible.

Cobrim amb film, li haurem de posar un xic d’oli perquè no faci crosta la beixamel per sobre.

Deixem refredar un parell d’hores perquè agafi la consistència adequada.

Un cop passat aquest temps, bolquem la massa en paper film, o damunt de la taula directament, i amb cura, anem tallant la mesura desitjada dels nostres San Jacobos.

Primer els passarem per farina, després per ou, i finalment per pa ratllat, tot això amb cura que no se’ns surti el farciment.

Per acabar, els fregim en abundant oli d’oliva verge del terreno pels dos costats fins que estiguin daurats.

Posem en paper absorbent per treure l’excés de greix, i llestos per devorar !!!

Com a suggeriment, es poden acompanyar amb una melmelada de Pebrots del Piquillo.

Les baldanes també poden ser de ceba, com sempre va al gust del consumidor.

 

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!