Seleccionar pàgina

Tartaleta de Baldanes i Formatge de Burgos

Tartaletes de Baldanes i Formatge de Burgos

 

ingredients:

 

4 Baldanes d’arroç (les protagonistes).
1 Tros de formatge de Burgos o una terrina de formatge fresc (el partenaire).
1 Pastanaga
1 Pebrot verd
3 Pebrots del piquillo (el repartiment per al farciment).

Les Cassoletes, és clar, les podeu trobar a qualsevol super.

Per A la tapa: unes rodanxes de formatge semi, unes ametlles filetejades i melmelada -en aquest cas de fruits vermells- (la novetat).

 

Elaboraciò:

 

És ben simple, així que no m’estendré molt. Primer cal preparar el farciment, per al que posem a coure la botifarra. Mentre bull una estona piquem fins un parell de pebrots del piquillo, un pebrot verd petit, una pastanaga també petita i el formatge fresc i ho barregem tot a consciència en un bol. Quan estiguin les Baldanes cuites (amb cinc minuts de sobres), la deixem refredar i la barregem amb la resta. Treballem una mica el farcit amb una forquilla perquè quedi ben fi.

Un cop llest anem omplint les cassoletes (com més delicades siguin, millor) i quan estiguin totes farcides els col·loquem una tapeta a força de formatge manxec semi (jo ho vaig tallar en forma d’estrella per donar-me samfaina, com diria la meva mare), una culleradeta de melmelada i unes làmines d’ametlla. Al forn fins que funda una mica el formatge i es dauren les cassoletes i llest. Es poden menjar calentetes o fredes.

 

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!