Seleccionar pàgina

Trampantojo de Xocolata amb Xurros

Trampantojo de Xocolata amb Xurros

 

Trampantojo amb forma de xocolata amb xurros, però que en realitat es tracta de truita de patata amb crema de Baldanes.

 

Ingredients (4-6 persones) de la recepta de Trampantojo de Xocolata amb Xurros:

 

Per a la crema de Baldanes:

5 Baldanes d’Arroç
75 Cl. de Brou de carn
Sal al gust
Un raig d’oli d’oliva del terreno.

Estris: taula de tall, ganivet, paella, batedora o robot de cuina i colador fi

Per als xurros de truita de patata:

1kg. de Patates
1 Ceba mitjana
10 Ous
100 Grms. de Farina
Dos pessics de sal
50 cl. d’oli de gira-sol

Estris: pelador, paella, colador, batedora, màniga pastissera amb broquet estelada de gruix 6 – 8 mm.

 

Elaboraciò:

 

Tallar la Baldanes en medallons i retirar la pell.

En una paella, daurar-los amb una mica d’Oli d’oliva del terreno i a foc mig, un parell de minuts per cada costat.

En un got alt, amb la batedora, tritureu la Baldanes juntament amb el brou calent durant uns cinc minuts, fins aconseguir una textura cremosa (amb un robot de cuina, s’aconsegueix molt abans).

Per aconseguir una textura més lleugera, passar la mescla per un colador fi.

Reservar en calent.

Fer una truita de patata tradicional: pelar les patates i tallar en mitges llunes d’uns 5 mm. de gruix.

Un cop tallades, rentar-per eliminar el midó (l’aigua prendrà un aspecte lletós) i escórrer, per després

Fregir en l’Oli d’oliva del terreno a foc mitjà-fort juntament amb la ceba durant uns 12-15 minuts.

Escórrer l’Oli d’oliva del terreno sobrant i reservar.

Batre 8 ous i barrejar amb la patata, assaonar i en una paella amb una cullerada d’Oli d’oliva del terreno d’Oli d’oliva del terrenova, bolcar la barreja per a la truita i mantenir un parell de minuts per cada costat.

Tritureu la truita, juntament amb dos ous crus, incorporar la farina a poc a poc quan ja tinguem gairebé a punt la massa, per aportar consistència, fins a obtenir una massa bastant homogènia i sense grumolls.

Passar a una mànega de pastisseria amb filtre i en l’Oli d’oliva del terreno de gira-sol bastant calent,

Fregir la massa abocant la barreja i tallant amb els dits des de la boca.

Fregir durant uns dos minuts voltejant els xurros perquè daurin per ambdós costats.

Escórrer sobre paper secant i reservar.

Acabat: servir el fals xocolata en tasses petites, amb els xurros i una cullereta al costat

 

CONSELL:

El brou de carn de la botifarra es pot substituir per una pastilla de brou i aigua. A més, convé fer poca sal en l’elaboració de la recepta, perquè els vins són molt saborosos.

 

i això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!