Seleccionar pàgina

Vímet de patata amb Baldanes, tomàquet i pols de kikos

Vímet de patata amb Baldanes, tomàquet i pols de kikos

 

Ingredients

 

2 Patates mitjanes
2 Baldanes
Tomàquet casolà
50 Grams de kikos (panìs,moresc,maices, pepes …)
Oli d’oliva, del terreno
Sal

 

Elaboració

 

Preescalfem el forn a 180 º calor amunt / avall / turbo.
Pelem les patates i les tallem a tires fines ajudant-nos d’una mandolina, com si anéssim a fer patates palla. Els que no tingueu mandolina us podeu ajudar d’un ratllador, ull, però no amb els forats amb els quals ralláis la llimona per als bescuits, amb el ratllador que ralláis el formatge que té els forats més grans, no us confongueu.
En unes càpsules de silicona per fer magdalenes anem col·locant les tires de patata cobrint el fons i les vores. Jo vaig utilitzar dues mesures de motlles el normal i el més petit mida bombó.
Una vegada que ja tinguem totes els motlles de magdalenes coberts els salem i els fiquem al forn uns 20 minuts, fins que veiem que comencen a daurar-se i que la patata està toveta.
Mentre tenim les patates al forn traiem la pell a les Baldanes i fem boletes amb la seva carn, la mida dependrà dels motlles que tinguem al forn, bola més gran per a les magdalenes, i més petita per als bombons.
Passem lleugerament per farina les boles de les Baldanes i reservem.
Amb l’accessori necessari de la batedora pulveritzem els kikos i reservem.
Podem utilitzar un molinet dels de cafè o si no tenim un aparell elèctric que ens ajudi, fer-ho a mà amb un morter.
Al microones escalfar una miqueta de tomàquet casolà.
Ja tenim tots els ingredients llestos al taulell, la pols de kikos, el tomàquet calent, les Baldanes a punt de fregir i les cistelles de patata que les acabem de treure del forn.
Posem a escalfar una paella amb abundant oli i fregim les boletes de Baldanes, com si fossin croquetes o mandonguilles.
Mentrestant anem col·locant les cistelles de patata en un plat i sobre cadascuna d’elles tirem una mica de tomàquet.
Col·loquem una bola de baldana sobre cada cistella, la cobrim amb una mica de tomàquet i espolsem pols de kikos per sobre.
Si es vol es pot tapar amb una altra cistella de patata o deixar-lo tal qual, ja el tenim llest i calentet per servir, i ja està!

Recordeu que els receptes els podeu fer amb baldanes d’arròs o amb baldanes de ceba segons us vingui de gust.

Això és tot, espero que us agradi, bon profit i millors baldanes !!